Özel Şefkat Eğitim Kurumları'nda, 2. kademede Eğitim Öğretim Öğretmen Ofis (Kabinet Sistemi) ile yapılmaktadır. Kabinet sistemine göre :
  • Klasik olarak öğretmenlerin sınıfları gezerek derslerini işlemesi metodu yerine Avrupa'da uygulanan Öğretmen Ofis adı verilen ve öğretmenlerin kendi branşları ile alakalı sabit bir sınıflarının olduğu sistemdir.
  • Tüm sınıflarda ve kabinetlerde Akıllı Tahta adı verilen bilgisayar, projeksiyon ve elektronik tahtadan oluşan sistem bulunmaktadır.
  • Her branşa ait kabinet tamamen o ders ile alakalı veya ders esnasında ihtiyaç duyulabilecek materyaller ile donatılmıştır.
  • Öğrencilerimiz tüm dersler için gerekli olan ders araç ve gereçlerini kendilerine ait dolaplarda tutmakta ve ders programını takip ederek hangi derse gideceklerse o ders için gerekli olaran araç ve gereçleri alarak ilgili dersin kabinetine gitmektedirler. Bu sayede öğrencilerimiz hem kendi dolaplarını düzenli tutma becerisi edinmekte hem de ders programını sıkı takip etme ihtiyacı hissettikleri için sorumluluk duyguları artmaktadır.
  • Öğrencilerimiz ders işledikleri kabinet tamamen o derse ait materyaller ile donatıldığı için o derse daha rahat adapte olabilmekte ve kabinetin o dersin konularını çağrıştıran atmosferinden olumlu etkilenmektedirler.
  • Öğretmenlerimiz kendi ofisleri gibi kullandıkları kabinetleri sayesinde dersleri ile ilgili daha iyi planlama yapabilmekte, sağlanan teknolojik imkanlar sayesinde birçok ders materyalini (CD,DVD,Sunu,Video v.b.) kendi sınıflarında çok rahat bir şekilde kullanabilmektedirler. Kabinet sistemi öğretmenlerimiz sürekli olarak dersleri ile ilgili birçok materyali yanlarında gezdirme zahmetinden kurtarmış, hem dersleri için hem de öğrenciler için daha çok vakit ayırmaya olanak tanımıştır.
anasinifi   turkce
                            Ana Sınıfı                                                                 Türkçe (Kabinet)
 sosyal bilgiler   matematik
                            Sosyal Bilgiler (Kabinet)                                             Matematik (Kabinet)